Tänkte att vi skulle sammanfatta våran utbytestermin såhär långt med lite tankar kring hur allt har varit och vad vi har lärt oss.

Vi har nu varit här i Kina i 2,5 månad och vi kan absolut säga att detta varit en upplevelse för livet. En regnig grå natt i september landade vi på Pekings internationella flygplats, trötta och förvirrade efter en 23 timmars resa som sedan har fortsatt med skola, plugg, ännu mer resa och andra sevärdheter.. ja och såklart shopping. Vi har fått uppleva en helt annan kultur mot vad vi är vana vid och dessutom lärt oss prata lite Kinesiska. Nu kan vi sköta en hel beställning på Kinesiska när vi är ute och äter, inte fy skam. Något annat som vi fått beprövat är vårat tålamod då inget går särskilt fort här i Kina. Till exempel tog det en vecka innan vi fick vårat wifi att fungera. Något som vi har blivit bra på är att lösa saker och självklart äta med pinnar, dock inte som en kines som ligger över bordet, vi är bättre!

Vi har lärt oss se saker ur andra perspektiv och glädjas åt det lilla. Listan kan bli lång men en sak är säker och det är att vi kommer uppskatta de vi har väldigt mycket mer när vi kommer hem igen.

Tänk att tanken bara flög i oss en tråkig dag i skolan och att vi faktiskt gjorde det, vi åkte till Kina. 

 

1 kommentarer

Anonym

19 Nov 2015 20:38

Ni är helt enkelt gryma tjejer 😄jag fick också åka till Kina och hälsa på 😁så spännande ☺Jeanette

Kommentera

Publiceras ej